Vakmanschap

Onze Indivipro Carpets & Rugs collecties worden internationaal geproduceerd, in ateliers waar het textielambacht nog steeds hoog in het vaandel staat. Dit ziet u terug in de details, kwaliteit en afwerking van onze karpetten en tapijten.

 

Onze karpetten worden op de volgende manier vervaardigd

 

  • Handtuft - Vakkundige werkers maken gebruik van draagbare ‘tufters’ waarmee ze materiaal door een maasweefsel drukken volgens een van tevoren op het weefsel gedrukt patroon.
  • Robotuft - Door middel van een robotische tuftmachine wordt een opgespannen doek geschoten. Robotuft geeft een consistente kwaliteit. Alles wordt volgens een exact patroon geschoten.
  • Machinetuft - Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt bij kamerbreed tapijt.
  • Handgeweven - Waarbij gebruik gemaakt wordt van weefgetouw. Garen wordt met de hand en met speciale voetpedalen heen en weer geleid.
  • Handgeknoopt - Wevers zitten naast elkaar voor een vast weefgetouw en leggen elk een rij knopen vast die vervolgens worden losgeknipt om een pool te creëren.

Blindafwerking in productie.

Handtuften van een uni karpet.

Afknopen van een handgeweven karpet.

Handgetuft karpet met patroon.

Van concept naar design

Mirjam Boon, onze designer, is een artistiek persoon met een groot creatief vermogen. Mirjam heeft het vermogen om goed beeldend te denken. Hiermee wordt bedoeld dat ze een waarneming, een gevoel, of een idee om kan zetten in een beeld. Als designer bedenkt ze concepten en werkt designs uit.

 

Afwerking van karpetten

Blind banderen is een afwerking met een luxe uitstraling. Het karpet wordt voorzien van een suèdine band in een bijpassende kleur van het karpet. In combinatie met banderen kan er een anti-slip ondertapijt onder het karpet worden verwerkt.

Blind afwerking Laagpolig karpet
Blind afwerking Hoogpolig karpet